Fűben-fában egészség

Egészség csak természetesen

A hónap virága: mikulásvirág

Mikulás és karácsony tájékán gyakran adunk és kapunk ajándékba mikulásvirágot. Ez az alul méregzöld, felül élénkpiros levelű növény igen jól mutat minden lakásban.

Ahhoz, hogy minél tovább gyönyörködhessünk ebben a csodás növényben érdemes néhány tanácsot betartani:
1. Nagyon érzékeny a hidegre, ezért a vásárlás során is figyeljünk arra, hogy hosszú ideig ne legyen szabadlevegőn.
2. Szereti az állandó hőmérsékletet, a 18-19 fok számára a legideálisabb.
3. Nagyon fényigényes, félárnyékos-árnyékos helyen elpusztul.
4. Vigyázzunk rá, hogy ne öntözzük túl. Érdemes 2-3 naponta ellenőrizni a földjét, ha kezd szárazni, újra adhatunk neki vizet. Soha ne álljon vízben a cserepe!
5. Január-február környékén lehullajtja az összes levelét. Ez nem azt jelenti, hogy elpusztult, csak azt, hogy elkezdődött a pihenőideje. Ilyenkor vegyük vissza a tápoldatozást és a locsolást. Májusban kiültethetjük szabadföldbe, de árnyékba. Szeptemberben újra cserépbe tehetjük és a lakás dísze lehet.
6. Csak akkor lesznek szép piros levelei, ha szeptembertől naponta 14-15 órán keresztül sötétben tartjuk. Letakarhatjuk akár egy dobozzal is, de levihetjük a pincébe is. Ha ügyesek voltunk, november végén újra teljes díszében pompázik.

Nektek van/volt már mikulásvirágotok? Sikerült következő évben is megőrízni szépségét?

mikulasvirag.jpg

A bejegyzés trackback címe:

https://fubenfabanegeszseg.blog.hu/api/trackback/id/tr6713450859

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása